There were 1,259 press releases posted in the last 24 hours and 466,502 in the last 365 days.

Fastbraces: A Game-Changer in Orthodontics

BELGRADE, CITY OF BELGRADE , SERBIA , September 18, 2023/EINPresswire.com/ -- Ortodontsko lečenje već dugo zabrinjava i mlade i starije pacijente, vrteći se oko vanvremenskog i stereotipnog pitanja: "Kada ću da skinem protezu?" Ovo pitanje je istorijski nosilo negativne konotacije, stvarajući osećaj zebnje i psihološkog opterećenja za pacijente. Ortodontski tretmani su primećeni da traju 2 do 3 godine, praćeni nelagodom i bolom.

Zamislite da vas neko sada obaveštava da ortodontski tretman često može biti gotov za samo 100 dana, što je prilično kratak vremenski period. Možda je teško poverovati, a čak i da jeste, verovatno biste očekivali da će iskustvo biti bolno, pa čak i agonija.

Međutim, važno je prepoznati da većina procesa lečenja u organizmu ne traje godinama. Na primer, rana obično zarasta u roku od nekoliko dana, a slomljenoj nozi nije potrebno više od 60 do 90 dana da zaraste. Slično tome, tokom kretanja zuba, kako se zubi pomeraju i poravnaju, kost koja ih okružuje prolazi kroz proces sličan dekonstrukciji (lomljenjem) i rekonstrukcijom slomljene noge.

Zašto je onda ortodontskog pokreta tradicionalno trebalo više godina da se završi? Odgovor leži u prirodnom procesu erupcije zuba. Kada se zubi pojave u ustima tokom mladosti, ovaj proces erupcije ih dovodi do završnih pozicija u zubnom luku. U idealnom smislu, ako je sve savršeno, nije potrebna dalja intervencija. Međutim, ako zubi nepravilno izbiju, što dovodi do toga da budu iskrivljeni, nagnuti, preklopljeni ili nepravilno razmaknuti, to može dovesti do ortodontoze, udarajući u alveolarnu kost.

Ovde u igru ulazi napredna tehnologija poput Fastbracesa. Izumeo ortodontski profesor, i specijalista ortodont, Entoni Vijazis, iz Dalasa, Teksasa, SAD, Fastbraces Technology je američka inovacija koja već 30 godina revolucionarizuje ortodonciju. Nudi stomatolozima i ortodontima sredstva za brzo, bezbedno i efikasno uspravljivanje tretmana za otprilike 100 dana. Tehnologija je stekla globalnu popularnost, ugostiteljstvo i za decu i za odrasle, i uspešno je lečila hiljade pacijenata u više od 50 zemalja.

Fastbraces Technology, uz podršku tri nova patenata, koristi visoko-performansne ortodontske sisteme zagrada (trouglaste proteze) koji promovišu ortoerupciju, pokret sličan prirodnoj erupciji zuba. Korišćenjem jedne kvadratne žice, tehnologija omogućava istovremeno kretanje korena (nevidljivi deo zuba koji se nalazi unutar alveolarne kosti) i krunicu (vidljivi deo) na njihove konačne pozicije, što rezultira pravim zubima i obnovljenom alveolarnom morfologijom kostiju.

Dodatna prednost Fastbraces Tehnologije je smanjena nelagodnost koju pacijenti doživljavaju tokom procesa lečenja, pri tome što pronalazač retko prepisuje lekove protiv bolova.

Dr Evangelos Vijazis, brat Entonija Vijazisa i diplomac stomatološke škole Univerziteta u Atini u Grčkoj, odigrao je ključnu ulogu u donošenju fastbraces tehnologije u Evropu 2000. Brzo je stekao uspeh, lečeći pacijente impresivnim rezultatima, i često izbegavajući potrebu za vađenjem zuba. Dr Vijazis je odlučio da se fokusira isključivo na ortodonciju, otvarajući više praksi u Atini i ograničavajući svoju praksu na transformativnu fastbraces tehnologiju. Autor je knjige "Fastbraces Greece, Atlas of Clinical Cases", a njegova profesionalna ortodontska Fejsbuk stranica ima preko 120.000 folwersa.

Kao član Orthoworldovog međunarodnog tima za podršku, dr Evangelos Viazis svojom ekspertizom, savetovanjem i edukacijom stomatologa širom sveta o efikasnoj upotrebi Fastbraces tehnologija. Pored toga, bio je alternativni član Savetodavnog odbora Stomatološkog fakulteta Univerziteta Harvard, koji predstavlja Fastbraces Technology i njen dubok uticaj na polje ortodoncije.

Njegovi slučajevi su objavljeni i predstavljeni širom sveta kao primeri onoga što Fastbraces Technology može da postigne za pacijente, posebno u lečenju skeletnih slučajeva bez potrebe za operacijom vilice – što je prizemni pristup koji je ranije bio nepoznat u oblasti ortodoncije.

Viazis Evangelos
Fastbraces Greece
fastbraces@hotmail.gr
Visit us on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
YouTube
TikTok
Other

FASTBRACES Online Training with Doctor Testimonials